Rólam

Debrecenben születtem 1965-ben. A város elit iskoláiban pallérozódtam, de nem pallér, hanem orvos lettem 1990-ben. Bár lehettem volna oktató, maradhattam volna a Debreceni Orvostudományi Egyetem pályakezdője, az élet langyos hullámai egy vélt(?) volt szerelem szele szárnyán Sopronban vetettek partra. A szomorú, vizes síkon töltött idő után, a semmi ága előtt reteszelt kapum megnyitotta Ő.
Apa lettem s fordult a világ, megszülettek az első versek, felindulásból, az ömlő szavak őszinteségével, egyenetlenségével. Első gyermekem születés óta írok. Eleinte ösztönből, utóbb már megfontoltan. Világossá vált, hogy a verselés képessége nem öröktől fogva van és nem végtelen, hanem ha már a sors világra segítette, ugyanúgy kell gondozni, nevelni, fejleszteni, mint valóságos gyermekeinket. És ugyanúgy, ahogy a gyermekek nevelése is megváltoztat, csiszol, jobbá tesz, jobbá tesznek a versek is. 

Ahogy gyermekeinkben is visszatükröződünk, ugyanúgy tartanak elénk tükröt az általunk kimondott, leírt, ritmusba kövült, igazmondó szavak.
Természetesen írtam sok-sok boldog verset. Ezektől szoktak a vájtfülűek fanyalogni. A fájdalompoézis, a kudarclíra sokkal kelendőbb (főleg a költő halála után, a kiadók és az örökösök nagy örömére). Írtam sok-sok természetesen boldog verset, mert úgy gondolom, a harmónia, a boldogság éppúgy az emberi élet része, mint a fájdalom, a halál. Ezekről is írtam sok-sok természetesen szomorú vagy megnyugvó verset.

Kedves Olvasó!

Engedd magad kényeztetni, dőlj kényelmesen hátra, kapcsold be a csendet és olvass! Verseimben ismerj meg engem, verseimben ismerj rá Önmagadra!

 

 

Kedves Verstárs!

Látogatásod öröm számomra, azt jelenti, hogy érdeklődsz verseim iránt. Érezd otthon magad, lapozgass a könyvekben! Ha valami megtetszik saját verseim közül, elviheted magaddal, csak arra kérlek, hogy a facebook kapcsolaton keresztül jelezd felém! Ugyanott várom észrevételeidet, javaslataidat, kéréseidet, kérdéseidet, amelyekre belátható időn belül válaszolok.

Szeretnélek megkérni arra, hogy ajánld honlapomat barátaid figyelmébe! A versek azért születnek, hogy olvassák őket. Az asztalfiókban maradó művek csak olyanok, mint egy távoli fel nem fedezett galaxis. Hiába lehet a legnagyszerűbb, amíg nem ismerik, nem is létezik.

Otthonom, Hegykő

Hegykő a világörökség és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres nagy sókoncentrátumú gyógyhatású termálvizének, termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont.Településünk az osztrák határ közelsége miatt a külföldi vendégek körében is népszerű.

Itt élek 1999 ősze óta. Hegykő adja a nyugalmas hátteret egy termékeny, alkotó élethez. Errefelé nem mindig történik valami, de mindenkor érdemes meglátogatni minket!

www.hegyko.hu

Születésem helye, Debrecen

Egy furcsa városban születtem, majd hogy nem a semmi közepén, egy helyen, ahol nagy fákon és nagy síkságokon kívül nincs is más természeti érdekesség. Mégis megtelepedtek itt emberek, akik hosszú évszázadokon át szívós munkával felépitették a várost. A Várost, amely nevét polgárainak adta, hiszen városlakók bárhol lehetnek, de cívisek csak Debrecenben.  A Várost, mely sokszor ígért és sokszor megcsalt, sokaknak délibábjaik városát. A Várost, amely nekem gyermekkori világom. Itt voltam boldog gyerek, és ide térek újra meg újra vissza, hogy legyek ismét, ha csak néhány napra is, szüleim kisfia.

Verseim illusztrátora, Várhelyi Csilla

Festőművész.

Középiskolai tanár.

Verseim, köteteim avatott illusztrátora.

 

Unokahúgom.