2016.03.23.

A múlt héten elveszítettem három könyvemet a www.veszitsel.konyvtar.hu feltételei szerint, még eddig senki sem talált rájuk, vagy - és ebben reménykedem - nem regisztrálták őket a honlapon. Akárhogy is van, bízom benne, hogy akiknek a kezébe kerültek, örömüket lelik bennük!

2015.12.10.

Tegnap a nagycenki adventi felolvasáson az egyik hallgató tett egy érdekes megjegyzést: azt mondta, hogy a Szegény-lány-vers szerkezete különösen tetszett neki, mert a háromsoros versszakok első két sora a mesét, a harmadik pedig az életet írja le. Különös (különleges) meglátás. Amikor írtam a verset, olyan szerkezetet és rímképletet kerestem, amely egyfelől balladisztikus, másfelől ugyanakkor szokatlan, új. A harmadik sorok rövidebbek az előző kettőnél és mindig egy másik harmadikkal rímelnek: aab-ccb-dde-ffe... és így tovább. Ez volt tehát a formai koncepcióm. Az, hogy ez egyúttal tartalmi-hangulati különbséget is jelent, szándékolatlan. De ha így van, akkor jól van. Azt jelenti, hogy a vers él, önálló, a befogadóban dolgozik. Egy szóval jó... Köszönöm!

2015.09.14.

Végére értem...
Ma este tettem fel a honlapra az eddig született versek utolsóját, amit ráadásul nem is legutolsóként írtam, hanem felkérésre úgy három évvel ezelőtt, de elveszett és csak most került elő. De jobb is így, mert volt benne egy hiba. Most tökéletes (gondolom).

2015.07.10.

Tegnapra elkészültek a szabad térre szánt versek, egészen pontosan az őket hordozó táblák. Ma már a többségük elfoglalta a helyét a kapukon, kerítéseken, köztereken, holnapra mindegyikük "nyugvópontra lel". Nagyon fontosnak tartom, hogy idén már a költészet is jelentős súllyal szerepel a Tízforráson, hiszen az egyik legfontosabb művészetről van szó. Nagy megtiszteltetés, hogy alkotóként részt vehetek ebben.
A köztéri versek mellett más verses programok is lesznek. Kedden este 6-kor a János bácsi háza avatóján olvasunk fel saját műveinkből Völgyi Jánossal, szerdán este 7-kor pedig Nagycenken, az alkotóházban lesz felolvasásom, Reflexiók címmel.

2015.07.08.

Éppen most végeztem 2002-vel. Érdekes dolog találkozni az összes művel. Egyenként mind-mind ismerős, együtt viszont egészen más képet adnak. Arra leszek még kíváncsi, hogy az egyes, címszó szerint válogatott csoportok milyen összhatással bírnak.

2015.07.03. Beharangozó

Közelít legnagyobb kultúrális eseményünk, a Tízforrás Fesztivál. 2015.07.10-én 18.00-kor a Tornácos házban nyílik feLugossy László kiállítása, amivel kezdetét veszi a rendezvénysorozat. Aznap este Palya Bea ad koncertet a nagyszínpadon, és a továbbiakban is jobbnál-jobb programok közül választhatunk kedvünkre.
Július 15-én én is tartok egy felolvasást Nagycenken, Reflexiók címmel. Szeretettel várok mindenkit!
A részletes programot a hegykői honlapon találjátok.

2015.06.15. Gondolatok menet közben

Ahogy engedi az időm, úgy töltöm fel a verseket a honlapra. Most végeztem 1999-cel. Mivel minden egyes verset külön-külön kell átmásolni, óhatatlanul is újra olvasom őket. Néha bizony meglepetések érnek, általában kellemesek. Rácsodálkozom egyikükre-másikukra, valahogy úgy, mint osztálytalálkozón a régi társakra.
Nagyon érdekes.
Van úgy, hogy több változata van egy-egy versnek, mivel a születéskor elszenvedett apróbb sebeket később szépészeti beavatkozásokkal javítani kellett. Ezek az elsődleges formák megmaradnak az én titkaimnak, Ti a végleges (?) verset olvassátok, de higgyétek el, számomra sokat jelentenek az eredetiek minden hibájukkal együtt is.