Kulinart 2021

Az a megtiszteltetés ért, hogy műsorszám lehettem az idei Kulinart megnyitóján.

 

Összesen: 1 kép

Tóth Pitya Istvánnal közös Kép-Vers alkotásaink egy része

Összesen: 7 kép

Tornácosház, 2017. december 09.

A Tornácosházban került sor a már hagyományosnak mondható adventi felolvasó estemre 2017-ben. Nagy-nagy köszönettel tartozom a Hospely családnak a meghívásért, szervezésért és vendéglátásért. Nagyon hálás vagyok a Közönségnek! Saját versek előadójaként különleges élmény átélni azt, amikor a hallgatóság felett elmélyül a csend, mert a vers éppen benyit a katarzis ajtaján és utána oldódik a feszültség. Egynéhány ilyen pillanat ezen az estén is köszöntött minket. Hála érte!

Összesen: 9 kép

BV Intézet, Veszprém, 2016.április 12.

Ezen a különleges helyszínen tartottam felolvasást a költészet napja alkalmából. Számomra egyszerre volt nagy élmény és megtiszteltetés. Hálás vagyok a meghívásért!

Összesen: 2 kép

Széchenyi Gimnázium, Rendhagyó irodalomóra, 2016.04.11.

Idén ismét rendhagyó irodalomórán találkoztam a soproni Széchenyi Gimnázium tanulóival. A végzős hallgatóságnak ezúttal komolyabb témát választottam, még pedig a szonettkoszorút. A magyar irodalomban az első klasszikus szonettkoszorút József Attila írta, A kozmosz éneke címmel. Amikor felvezettem a művet, akkor döbbentem rá, hogy éppúgy tizennyolc éves volt a megírásakor, mint most a hallgatóság soraiban ülők... Ezek után szerénytelenségnek tűnhet, hogy az óra második felében saját Alpárisztáni szonettjeimet olvastam fel. Csak az menthet fel eme vád alól, hogy tisztességgel megdolgoztam velük.

Remélem, jövőre újra sor kerülhet a rendhagyó irodalomórára! Köszönet mindenkinek!

Összesen: 5 kép

Petőháza, 2016.04.11.

Idén a költészet napján visszatértem Petőházára. Nagy örömömre szépen megtelt a terem, olyannyira, hogy a hagyományos elöl-a-művész-hátul-a-közönség elképzelés nem működött. Nem maradt más hátra, mint beülni a hallgatóságba, ami telitalálatnak bizonyult. Valóban baráti körben hangzottak el a versek, a hangok, a tekintetek közvetlenül találkoztak, a visszajelzések spontán és azonnal érkeztek. Nagy tanulság, a jövőben keresni fogom ezt a lehetőséget és ha adódik, élek vele.

A felolvasásra most először elkísért egy független előadó, Papp Márk, széchenyista fiatalember, elkötelezett versmondó. Számomra, mint alkotó, nagyon érdekes volt az ő értelmezésében hallani a verseimet. Tényleg úgy van, hogy a művet módosítja a befogadó, azaz más verset olvas az olvasó, mint amit írt az ember.

Petőháza, 2012.01.30.

Költői pályám egyik legjobban sikerült író-olvasó találkozója volt az, amelynek képanyagát a szervező Lévainé Soós Klára jóvoltából most közzé tudom tenni. Petőháza szépen felújított színháztermében szép számú közönség előtt beszélgettünk Klárával. Nagyon meghatódtam az óvodások, kisiskolások műsora láttán. Külön köszönet és elismerés az óvónőknek, akik az egyik versemet dolgozták fel körjátékká és - legnagyobb meglepetésemre - működött. A nyugdíjasklub tagjai is választottak egy-egy verset, előadták, majd beszélgettünk róluk. Az összes kép a http://www.fertopart.hu/galleryPopup.php?q=galeria/irodalmi_est_-_petohaza_-_2012.01.30./87952/#kep87952 alatt található.

Védjegyes minősítettek tábla átadója

Ezen a szerda estén nagy létszámú, elkötelezett közönség előtt adták át az Alpokalja - Fertőtáj Vidékfejlesztési Egyesület újabb minősített alkotóinak a védjegy táblát. Az a megtiszteltetés ért, hogy én is egyike lehettem azoknak, akik a térség védjeggyel elismert képviselőiként, vidékünk reprezentánsaiként jó hírét viszik otthonunknak.
Hegykő, Tornácos Panzió, 2016.01.20.

www.alpokalja-fertotaj.hu
Összesen: 4 kép

Adventi felolvasás, Nagycenk, 2015.12.09.

Nagycenken a nyugdíjasklub tagjai és vendégei előtt tartottam felolvasást. Nagyon hangulatos miliőben töltöttük a délutánt. Olyan verseket választottam, amelyek egyaránt illettek a karácsonyváráshoz és szóltak az "élettapasztalt" hallgatósághoz. Voltak vidám, voltak szomorú versek, éppen úgy, mint pillanataink az életben.
Mindig érzem, de ezen a délutánon különösen erős volt a figyelem, amely szinte sütött a hallgatóság felől. A spontán tapsok pedig megjelölték az előadás súlypontjait.
Köszönet mindenkinek, aki megtisztelt figyelmével!
Külön köszönet Benke Évának és Horváth Julinak a fényképekért!

Versudvar Nagycenk, 2015.07.15.

A Tízforrás fesztivál egyik programjaként tartottam felolvasást az Alkotóházban, Nagycenken. A műsor címe: Reflexiók. Számos olyan versem van (természetesen), amelyek a magyar irodalom nagy verseire reflektál vagy formailag, vagy tartalmilag. A nagycenki Alkotóház hangulatos kertjében találkoztunk versbarátaimmal. Először mindig a hívó verset mondtam, olvastam fel, majd a sajátomat, a reflexiót. Közönségem figyelmesen, értőn hallgatta a műveket és a rövid hozzáfűzött mondatokat.
Köszönet házigazdáimnak Benke Évának és Bugledich Attilának!
Összesen: 6 kép

János Bácsi Háza átadási ünnepség

Hegykőn, a 12. Tízforrás fesztivál keretében adtuk át ünnepélyesen községünk legújabb kereskedelmi szálláshelyeként az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület támogatásával felújított János Bácsi Házát. Az ünnepségen költőtársammal, Völgyi Jánossal olvastunk fel verseinkből, miközben bejártuk az épületet. Szép kulisszák és hálás hallgatóság előtt nagyon hangulatos kora esti program volt.
A megnyitó beszédeket Horváth Tibor az Egyesület elnöke és Dr. Jakab Zsolt tartotta. Házigazdánk Hegykő polgármestere, Szigethi István volt.
Összesen: 8 kép

Tízforrás versek

A tizenkettedik Tízforrás Fesztivál idején versbarátok által örökbe fogadott, kapukon, kerítéseken olvasható verseim

2015.04.10. Nagycenk

Idén Nagycenken, a Községháza nagytermében találkoztunk egymással versbarátok. A helyi óvodások és iskolások szerepeltek a közel másfél órás programon.
Összesen: 11 kép

2014.04.11. Fertőszentmiklós

A költészet napján Fertőszentmiklós Városi Könyvtárának vendége voltam.Baráti körben beszélgettünk egy - másfél órát, életről, költészetről...
Összesen: 6 kép